Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών απέστειλαν φιλοζωικές οργανώσεις, διαμαρτυρόμενες για ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων και σε δασικές εκτάσεις.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς τον

Πρωθυπουργό της Ελλάδας

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Κάνουμε έκκληση στην από εσάς πολλές φορές διακηρυχθείσα ευαισθησία σας απέναντι στα ζώα συντροφιάς.

Επιτρέψτε μας να επικαλεστούμε τις δηλώσεις σας ως Πρόεδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 2018 , όταν ζητούσατε και ορθά την απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιρώνη και  ΣΥΡΙΖΑ , το οποίο κάτω από την κατακραυγή του κόσμου ευτυχώς  απεσύρθη .

Σε αυτό το νομοσχέδιο υπήρχε αυτούσια η διάταξη που επιχειρείται να περάσει μέσω του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ που τώρα βρίσκεται σε διαβούλευση . 

Επιχειρήθηκε επίσης να ξαναπεράσει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος από τον κ. Φάμελο  πάλι επι ΣΥΡΙΖΑ και απεσύρθη κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή  με δήλωση του υπουργού, πάλι λόγω των κλυδωνισμών που προκάλεσε .

Επιτρέψτε μας επίσης να πούμε, ότι δύο φορές έχετε εξαγγείλει την πολύ σωστή θέση, ότι τα ζώα συντροφιάς θα μεταφερθούν στο Εσωτερικών και βλέπουμε αυτή τη στιγμή ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, που τα αφορά ,να μπαίνει σε νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ .

Ειδικότερα αναφερόμαστε στο άρθρο 8 του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ ,το οποίο δεν είναι μια απλή διάταξη αλλά ακουμπά σε ένα από τα πλέον σημαντικά  και σοβαρά θέματα που απασχολούν την φιλοζωική κοινότητα .

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Α.Επειδή είναι προ των πυλών ένα νέο σχέδιο νόμου από το ΥΠΕΣ

Β Επειδή κατά τα φαινόμενα θα απασχολήσει  αυτό τους εμπλεκόμενους φορείς ,φιλοζωικούς και Δήμους κυρίως που θα καταθέσουν προτάσεις και προβληματισμό

Γ.Επειδή η φιλοσοφία που εισάγει η διάταξη αυτή βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με την ευρωπαϊκή και σύγχρονη αντίληψη για τα ζώα

 Ζητάμε να μην συζητηθεί το άρθρο 8 στο σ/ν του ΥΠΑΑΤ αλλά συνολικά με τον νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ

Ο χώρος διαμονής ζώων εφόσον πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας στο ολοκληρωμένο σχέδιο του ΥΠΕΣ θα πρέπει να ενταχθεί αποκλειστικά και μόνο στο ΥΠΕΣ και όχι “ξεκάρφωτα” σε ένα μη σχετικό ν/σ του ΥΠΑΑΤ .

Να προσθέσουμε επίσης , ότι καμία διαβούλευση δεν έγινε πριν με τους οργανωμένους φιλοζωικούς φορείς , όπως η λογική και η ανάγκη συμμετοχικής διαδικασίας των ενδιαφερομένων φορέων επιτάσσει . 

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά για την δική σας παρέμβαση σε ένα τόσο λεπτό για την φιλοζωική κοινότητα   και απολύτως λογικό θέμα .

Σας ευχαριστούμε πολύ  ,

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

Οι φορείς είναι εξαιρετικά πολλοί , όμως το επείγον του θέματος μας μας αναγκάζει να συντομεύσουμε τον χρόνο

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Περί Ζώων Ηθικής, Νατάσα Μπομπολάκη

Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής και Σαρωνικού,Κώστας Σισμανιδης

Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου

Animal Rights Runners, Γιώργος Αγγελάκος

Dreamdancers, Αβραάμ Αβραάμς

Αργος Θεσσαλονίκης , Εφη Δώδουρα

LiberalAnimal

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης