Εφιάλτης για πολλούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο του Κορινθιακού και όχι μόνο, φαίνεται πως θα γίνουν και φέτος οι τσούχτρες. Αν και από την πολιτεία επισημαίνεται πως γίνονται προσπάθειες για αντιμετώπισή του φαινομένου, όσο το καλοκαίρι πλησιάζει, τα πράγματα φαίνονται να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. 

Το περασμένο Σάββατο, εντοπίστηκε σε σπηλιά στον Κορινθιακό, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τουριστικές παραλίες, μια αποικία με χιλιάδες μέδουσες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο άνθρωπος που τις εντόπισε στο Facebook:  «στην παραλιακή περιοχή πριν την Ψάθα (Ανατολικός Κορινθιακός Κόλπος) μια ομάδα φίλων από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκαμε ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά. Περίπου πριν από την περιοχή της φωτογραφίας της Ψάθας. Λιάζονταν, μάλλον».



Είναι προφανές πως οι χιλιάδες αυτές μικρές προς στιγμή τσούχτρες θα ξεχυθούν με τη βοήθεια των ρευμάτων και προς τις παραλίες. Και φυσικά δεν πρόκειται για τη μοναδική εκκολαπτόμενη αποικία σε ολόκληρο τον Κορινθιακό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη οι τσούχτρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αχαΐα από τον Μάρτιο, ενώ εισβολή έχει γίνει και στη Ζάκυνθο. 

Ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζει την ανησυχία του για το φετινό καλοκαίρι σχετικά με την επέλαση των μεδουσών. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν πως το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να υποστούν καταστροφικές οικονομικές ζημιές. 

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης