Ακυρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού πλωτού φράγματος για την προστασία από τις μέδουσες, που είχε προσφερθεί προς το Σ.Π.Ο.Α.Κ. από κατασκευαστική εταιρεία του είδους και για το οποίο είχε αναλάβει την ευθύνη αδειοδότησης, εγκατάστασης και συντήρησης ο Οικιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Αργώ» στην παραλία της Αλυκής Βοιωτίας.

Στόχος ήταν η έγκαιρη εγκατάσταση, στις αρχές Μαΐου όπως προβλέπει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να αποτελέσει πιλοτική κατασκευή για όλο τον Κορινθιακό, προκειμένου να ελεγχθεί ο βαθμός αποτελεσματικότητας, αφενός για την προφύλαξη των λουομένων και αφετέρου για την αντοχή του σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι ο σχετικός φάκελος αδειοδότησης ετοιμάστηκε και κατατέθηκε εγκαίρως, πριν από την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στο Παράρτημα του Λιμεναρχείου Ιτέας στη Δομβραίνα, κατόπιν και της σημαντικής βοήθειας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ως προς την προβλεπόμενη οικολογική – περιβαλλοντική μελέτη, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια.

Η σημαντική αυτή καθυστέρηση ακύρωσε ουσιαστικά στην πράξη την έννοια της πιλοτικής εγκατάστασης, αφού ήδη δύο παρόμοια φράγματα κατασκευάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από ιδιώτες – επαγγελματίες, στην παραλία στο Λουτράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης