Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες οργανώνεται στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου. Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας:

«Ξεκινώντας από στοιχεία για το ζελατινοειδές πλαγκτό όπου ανήκουν, θα μιλήσουμε για τον κύκλο ζωής των μεδουσών, τη θέση τους στην τροφική αλυσίδα και τα είδη των μεδουσών που εμφανίζονται πιο συχνά στις ελληνικές θάλασσες. Πού οφείλεται η αύξηση της εμφάνισης των σμηνών μεδουσών στον παγκόσμιο ωκεανό; Ποιες είναι οι επιδράσεις τους στο οικοσύστημα; Ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργούν, και ποια «οφέλη» μπορούν να προσφέρουν; Πώς τσιμπούν οι μέδουσες και πώς μπορούμε να προστατευθούμε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ομιλητής μας:

Ο Επαμεινώνδας Χρήστου είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ωκεανογραφία στο διατμηματικό μεταπτυχιακό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο έλαβε και το διδακτορικό του σχετικά με την παραγωγή του μεσοζωοπλαγκτού στον Σαρωνικό Κόλπο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο ζωοπλαγκτό (ειδικότερα στα κωπήποδα και στο ζελατινοειδές πλαγκτό) σχετικά με οικολογία, φυσιολογία και παραγωγή. Εχει εργαστεί σε διάφορες περιοχές (Μεσόγειος, Σκάγερακ, Σουηδικά φιόρδ) σε ροές ύλης και ενέργειας συνδεδεμένες με το ζωοπλαγκτό. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιστημονικές επιτροπές ενώ έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή προγράμματα του ΕΛΚΕΘΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκδηλώσεις του Cafe Scientifique γίνονται στο κελάρι του Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο, 210 3210239). Ο χώρος είναι ακριβώς μπροστά στο σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο (δίπλα στις γραμμές του τρένου, 50μ με κατεύθυνση προς Μοναστηράκι).

Η είσοδος στις εκδηλώσεις μας είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχει μια ελάχιστη κατανάλωση 3 ευρώ. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας (χωρητικότητα: περίπου 80 άτομα).»

Δείτε περισσότερα στο Παρατηρητήριο Θαλασσών και Μεδουσών 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης