Περίπου 5.000 κυβικά νερό την ημέρα θα προστεθούν στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη. Αυτό αναφέρθηκε την Παρασκευή από παράγοντες της επιχείρησης, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δήμαρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

«Το 2019 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά στο θέμα της ύδρευσης. Ευελπιστούμε ότι το φράγμα Αποσελέμη θα είναι φέτος ξανά σε θέση να μας παρέχει αυξημένες ποσότητες νερού, ωστόσο εμείς προχωράμε τον σχεδιασμό μας ώστε το Ηράκλειο να απεξαρτηθεί από αυτό», ανέφερε ο κ. Λαμπρινός.
Μαζί με το έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου το οποίο είναι σε εξέλιξη, και το οποίο χαρακτηρίζεται από τη δημοτική αρχή ως τεράστιο, την αντικατάσταση των χαλασμένων υδρομέτρων που προχωρά και την διάνοιξη νέων γεωτρήσεων, δυο εκ των οποίων είναι ήδη έτοιμες, τους επόμενους μήνες «θα είμαστε σε θέση να παίρνουμε χιλιάδες κυβικά νερό την ημέρα επιπλέον, με την διαδικασία της απογύψωσης (αντίστροφη όσμωση) η οποία θα ξεκινήσει σύντομα εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΗ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης