Περισσότερα από 400 θύματα, τα περισσότερα γάτες, είχαν καταγραφεί στο Λονδίνο: τελικά ο ένοχος δεν ήταν κάποιος κατά συρροή δολοφόνος ζώων, αλλά αλεπούδες, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε σήμερα η αστυνομία έπειτα από τρία χρόνια ερευνών.

«Αφού εξετάσθηκαν σε βάθος οι διαθέσιμες αποδείξεις, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι εκατοντάδες ακρωτηριασμοί γατών, που είχαν επισημανθεί στο Κρόιντον και αλλού, δεν διαπράχθηκαν από άνθρωπο, αλλά οφείλονταν πιθανόν σε αρπακτικά ζώα ή σε όρνεα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπήρχε μάρτυρας, δεν υπήρχε κάποιο αναγνωρίσιμο μοντέλο συμπεριφοράς και δεν υπήρχαν ιατροδικαστικές ενδείξεις για ανθρώπινη ανάμιξη», πρόσθεσε.

Η έρευνα της Σκότλαντ Γιάρντ είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο 2015 έπειτα από τις πρώτες αναφορές από πολίτες στην περιφέρεια του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, για ακρωτηριασμένες γάτες που είχαν συχνά κομμένα το κεφάλι και την ουρά.

«Δεν υπήρχε καμιά απόδειξη ότι οι γάτες αυτές είχαν σκοτωθεί από άνθρωπο, όμως επειδή αναφέρονταν σ’ έναν ‘Φονιά γατών του Κρόιντον’ (…) τα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν γενική ανησυχία στους κόλπους του κοινού», υπογράμμισε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φόβος ήταν κυρίως μήπως ο μυστηριώδης εγκληματίας περνούσε σε άλλο επίπεδο και άρχιζε να επιτίθεται σε ανθρώπους.

Το 2016, νεκροψία που πραγματοποιήθηκε σε 25 γάτες έπειτα από αίτημα μιας μικρής ένωσης προστασίας των ζώων, της Snarl, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για θανάτους από τραύμα προερχόμενο από βίαιο σοκ, για παράδειγμα σύγκρουση με όχημα. Μόνο έξι θάνατοι είχαν θεωρηθεί ύποπτοι.

Το 2017 εικόνες από κάμερες επιτήρησης ιδιωτών έδειξαν μια αλεπού να μεταφέρει το κεφάλι μιας γάτας και να το αφήνει στον κήπο ενός σπιτιού ή σε μια αυλή.

Άλλες νεκροψίες που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο 2018 σε τρεις γάτες και δύο κουνέλια έδειξαν πως επρόκειτο για ακρωτηριασμούς που είχαν προκληθεί από αρπακτικά ζώα ή από όρνεα. Το DNA αλεπούς εντοπίσθηκε γύρω από τραύματα.

Βάσει των πληροφοριών αυτών, οι ύποπτοι θάνατοι επανεξετάσθηκαν και οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης