Με μία σημαντική διάκριση για τον δήμο Παλαιού Φαλήρου ξεκίνησε η 2η διεθνής Έκθεση VERDE.TEC 2018 καθώς στο πλαίσιο της ανάδειξης βέλτιστων πρακτικών Οργανισμών και Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ο Βοτανόκηπος του δήμου κατέκτησε το σχετικό βραβείο στην κατηγορία «Βιοποικιλότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επταμελής επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού επέλεξε ομοφώνως την πρόταση του δήμου Παλαιού Φαλήρου, ανάμεσα στις υποψηφιότητες 32 δήμων για το συγκεκριμένο Βραβείο «Επιτυχημένο Μοντέλο Προστασίας και Ανάδειξης της Βιοποικιλότητας», στην κατηγορία «Βιοποικιλότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στην Συνεδριακή Αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου MEC Παιανίας και η απονομή στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Η παρουσίαση της πρότασης για τον Βοτανόκηπο πραγματοποιήθηκε από την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Παλαιού Φαλήρου κα Βίκυ Ανδρικοπούλου η οποία και ήταν υπεύθυνη για την σύνταξη και υποβολή του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βοτανόκηπος του Παλαιού Φαλήρου επανειλημμένα έχει προβληθεί με σχετικά αφιερώματα τόσο από τα Μ.Μ.Ε. όσο και από επιστημονικά περιοδικά καθώς η λειτουργία του ξεχωρίζει για την πράσινη και οικολογική προσέγγιση της χρήσης και της αξιολόγησης των υδάτινων πόρων ενώ έχει προβληθεί δεόντως και η εκπαιδευτική του διάσταση κυρίως σε σχολεία και φορείς που τον επισκέπτονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης