Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού και της εκδήλωσης «Αειφόρος Τουρισμός-Εργαλείο Ανάπτυξης», η επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης βράβευσε τον ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας , αναγνωρίζοντας την πολύχρονη, συστηματική και ουσιαστική συμβολή του στην προστασία του Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, στη διάδοση του εθελοντισμού , στην προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του Ρεθύμνου.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτέμβρη στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη Ρεθύμνου από τον Δήμαρχο κ. Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε την προστασία του περιβάλλοντος ως εργαλείο ανάπτυξης για τον τουρισμό της Κρήτης. Επιπλέον αναφέρθηκε εγκαρδίως στην αφοσίωση των εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ, την επιμονή τους στην προστασία και διάσωση της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επισκεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βραβείο παρελήφθη από την υπεύθυνη του ΑΡΧΕΛΩΝ για το πρόγραμμα της Κρήτης κα Νικολοπούλου Αθανασία, η οποία μέσα από μια σύντομη εισήγηση παρουσίασε τα αποτελέσματα της προστασίας για τις παραλίες ωοτοκίας του κόλπου Ρεθύμνης για το 2017 και τόνισε πως η παρουσία ενός τόσο σπάνιου είδους σε ένα εξαιρετικά τουριστικό νησί όπως η Κρήτη, και δη μιας πόλης όπως το Ρέθυμνο, που αποτελεί και την 3η μεγαλύτερη περιοχή ωοτοκίας στην Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό του νησιού.

Η συντονισμένη προσπάθεια για την προστασία των παραλιών ωοτοκίας από τους ίδιους τους επιχειρηματίες και τους ντόπιους, η ενεργή συμβολή των τουριστών και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μπορεί μόνο να οδηγήσει στη διατήρηση του είδους των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους. Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας της θαλάσσιας χελώνας από όλους όσους δραστηριοποιούνται στις παραλίες ωοτοκίας του νησιού, αξιοποιώντας παράλληλα τον παράκτιο φυσικό πλούτο μπορεί να οδηγήσει στην βιωσιμότητα των παραλιών αλλά και στο άνοιγμα του δρόμου προς μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που θα προστατεύει, θα στηρίζει και θα ωφελεί την βιοποικιλότητα, την οικονομία, την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες αυτού του τόπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Ρεθύμνης και ιδιαιτέρως το γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και τον Σύλλογο Ξενοδόχων για την χρόνια συνεργασία, που οδήγησε στην τιμητική αυτή διάκριση και εύχεται κάθε χρονιά προστασίας να δίνει όλο και περισσότερη ώθηση στην εδραίωση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και στη συνύπαρξη του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον από το οποίο εξαρτάται και συνδέεται άρρηκτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης