Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Όλυμπος, ο πιο γνωστός και σπουδαιότερος Εθνικός Δρυμός της χώρας μας, τόπος «θεών» και ανθρώπων, δημοφιλής προορισμός των απανταχού της Γης περιπατητών και ορειβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μυθικό βουνό με την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα (2.918 μέτρα), λόγω της ομορφιάς, του θρύλου που το συνοδεύει αλλά και της «δυσκολίας» του, αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, που προσδοκούν να ζήσουν από κοντά τη μαγική ατμόσφαιρά του ή να τον «κατακτήσουν», κυριεύοντας το πιο υψηλό σημείο του.

Επίτευγμα καθόλου εύκολο και πολύ επικίνδυνο για τους όχι και τόσο έμπειρους, αλλά και για όσους δεν έχουν αυτοκαθορίσει επαρκώς τα προσωπικά τους όρια…

Το zougla.gr συμμετείχε πρόσφατα στην ανάβαση της άτυπης ορειβατικής ομάδας του επίτιμου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννη Ραχωβίτσα και… κατορθώσαμε να ανέβουμε (σχεδόν) μέχρι τον Μύτικα, διαμένοντας για ένα μόλις βράδυ στο πλησιέστερο καταφύγιο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περπατώντας προσεχτικά στις απόκρημνες περιοχές στα υψηλότερα σημεία του βουνού των θεών, πήραμε τον δρόμο της – διόλου εύκολης επίσης – κατάβασης, κατά τη διάρκεια της οποίας δυστυχώς φάνηκε και ο μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει για όλους όσοι επισκέπτονται τον Όλυμπο. Ένα μέλος της ομάδας μας, σε ένα ανύποπτο σημείο και σε χαμηλό υψόμετρο, έχασε την ισορροπία του, έπεσε από γκρεμό και τραυματίστηκε σε όλο του το σώμα, ενώ λόγω τύχης γλύτωσε τα χειρότερα. 

Μια διαρκής υπενθύμιση της απόλυτης προσοχής που πρέπει να έχουν οι επισκέπτες. «Εφόδιο» απαραίτητο, προκειμένου να ανταμειφθούν με όλα τα μαγικά που έχει ο Όλυμπος να μας προσφέρει και να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ασφάλεια.

Δείτε το οδοιπορικό μας

 

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης