Πέντε μαύροι ρινόκεροι, ένα υποείδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, επανεγκαταστάθηκαν με επιτυχία χθες στο εθνικό πάρκο Ακαγκέρα, στη Ρουάντα, έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι που έκαναν από ζωολογικό κήπο της Τσεχίας, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Είναι η δεύτερη φορά που ρινόκεροι μεταφέρθηκαν στη Ρουάντα. Το 2017, η Νότια Αφρική είχε προσφέρει στο Κιγκάλι 17 μαύρους ρινόκερους, μια δωρεά χάρη στην οποία αυτά τα ζώα επέστρεψαν, ενώ είχαν εξαφανιστεί για περισσότερα από δέκα χρόνια από τη Ρουάντα εξαιτίας της λαθροθηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πληθυσμός των ρινόκερων έφθασε τους 20 σε αυτό το πάρκο, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας και θεωρείται εξαιρετικό περιβάλλον για αυτά τα ζώα.

«Αυτή η μοναδική επιτυχία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας διεθνούς προσπάθειας χωρίς προηγούμενο για τη βελτίωση της προοπτικής επιβίωσης στη φύση αυτού του υποείδους ρινόκερων, που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο» εξήγησε ο Γες Γκρούνερ, που διευθύνει το εθνικό πάρκο της Ακαγκέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ρινόκεροι ξεκίνησαν το ταξίδι τους, απόστασης 6.000 χλμ, την Κυριακή, έπειτα από μήνες προετοιμασίας στο Safari Park Dvur Králové, στην Τσεχία.

Τα δύο αρσενικά και τρία θηλυκά ζώα θα ζουν σε κλειστούς χώρους, μέχρι να προσαρμοστούν και να βελτιώσουν τα ποσοστά επιβίωσής τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης