Νέο περιστατικό με «πελώριο πέπλο ιστού αράχνης» καταγράφηκε στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά στην Ξάνθη, λίγες εβδομάδες μετά το αντίστοιχο φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο Αιτωλικό.

Το πέπλο ιστού εκτείνεται σε μία περιοχή μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου, έχοντας σκεπάσει όλη την τοπική βλάστηση. Το φαινόμενο έχει αναπτυχθεί στις ακτές της λίμνης Βιστωνίδας, στον δρόμο προς το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου, στο Πόρτο Λάγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το περιστατικό αποδίδεται στον υπερπληθυσμό των αραχνών, καθώς αυτήν την περίοδο υπάρχει πληθώρα τροφής, όπως σκνίπες, μυγάκια κ.ά., με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των αρθροπόδων.

Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί: το φαινόμενο είναι παροδικό, καθώς, όταν υποχωρήσει η θερμοκρασία, η διαθέσιμη τροφή θα ελαττωθεί και θα επέλθει συρρίκνωση του πληθυσμού των αραχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προαναφέρθηκε, αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες και στο Αιτωλικό, με το θέαμα μάλιστα να λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς οι εντυπωσιακές εικόνες μεταδόθηκαν σ’ όλο τον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης