Ο ΟΗΕ κατανοεί «τις ανησυχίες» των μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενόψει της Διάσκεψης της Γλασκώβης για το κλίμα (COP26) αλλά δεν προβλέπει «καμία αλλαγή» από όσα έχει προγραμματίσει μέχρι τώρα, όπως την αναβολή της, ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Οργανισμού Φαρχάν Χακ.

«Κατανοούμε και σεβόμαστε τις ανησυχίες που εκφράζουν διάφορες ομάδες» αλλά «προς το παρόν δεν προβλέπεται καμία αλλαγή», είπε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Υπενθύμισε ότι «η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί κατεπείγουσα προτεραιότητα» για όλον τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΗΕ και οι διοργανωτές της Διάσκεψης συνεργάζονται με τη βρετανική κυβέρνηση ώστε «να καταστεί η COP όσο το δυνατόν πιο ασφαλής γίνεται, κυρίως προσφέροντας εμβόλια σε όλους τους συμμετέχοντες και πληρώνοντας το κόστος της καραντίνας σε ξενοδοχεία, αν χρειαστεί κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Η COP26 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο διάστημα 31 Οκτωβρίου-12 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Το Δίκτυο Κλιματικής Δράσης (CAN) στο οποίο μετέχουν περισσότερες από 1.500 μη κυβερνητικές οργανώσεις (Greenpeace, WWF, Action Aid, Oxfam και άλλες) ζήτησε την αναβολή της Διάσκεψης κρίνοντας ότι δεν θα είναι ούτε δίκαιη, ούτε χωρίς αποκλεισμούς, εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Βρετανίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης