Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας στις Η.Π.Α. ύστερα από την εμφάνιση τεράστιων σαλιγκαριών από την Αφρική στην πολιτεία της Φλόριντα. Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera το συγκεκριμένο είδος σαλιγκαριού μπορεί να μεταδώσει μια σπάνια μορφή μηνιγγίτιδας για την οποία δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής θεραπεία.

«Τα πρώτα σαλιγκάρια εντοπίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το γιγάντιο αφρικανικό σαλιγκάρι μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 20 εκ. σε μήκος ενώ η διάρκεια ζωής του δεν ξεπερνά τα 10 χρόνια», εξηγεί ο Mark Fagan, εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας στη Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Ξέρουμε ότι “επιτίθενται” σε πέντε διαφορετικά είδη φυτών και λαχανικών, επομένως αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη γεωργική βιομηχανία της περιοχής», προσθέτει.

Συνολικά, οι Αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στη θανάτωση 33.000 σαλιγκαριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο πιθανή αιτία εισόδου του… «εισβολέα» στο αμερικανικό έδαφος είναι η χρήση του σε θρησκευτικές τελετές και η άποψη πως το κέλυφός του εμπεριέχει θεραπευτικές ιδιότητες. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας εξήγησε πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση ενδεχόμενου δικτύου που πραγματοποιεί λαθρεμπόριο ειδών Άγριας Πανίδας στις Η.Π.Α..

Την τελευταία φορά που υπήρξε παρόμοιο ζήτημα, οι Αρχές της Φλόριντα χρειάστηκαν μια δεκαετία προκειμένου να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης