Ο Δήμος Νισύρου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων για την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος της οργάνωσης «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO» που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο καθιερώνεται η αναγνώριση περιοχών που διαθέτουν ιδιαίτερη γεωλογική κληρονομιά με διεθνή αναγνώριση ως «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO» (UNESCO Global Geoparks).

Η περιοχή του ηφαιστείου Νισύρου πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αναγνωριστεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco. Τη Νίσυρο εκπροσώπησε ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Οδυσσέας Σακελλαρίδης, ο οποίος έχει και την ευθύνη της κατάρτισης του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς κατάθεση μαζί με τη σχετική αίτηση, τον Οκτώβριο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Νίσυρο έφθασαν 12 UPS (Σταθεροποιητές τάσης τροφοδοτικού) τελευταίας τεχνολογίας που δώρισε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον Δήμο Νισύρου. Η σύνδεση των UPS στους υπολογιστές και τον server του δήμου είναι απαραίτητη για την προστασία τους από τις συχνές πτώσεις τάσης και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: rodiaki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης