Συναγερμός έχει σημάνει την Πέμπτη σε όλες τις υπηρεσίες της Κεφαλονιάς αναφορικά με την ύπαρξη ενός βαρελιού γεμάτο με τοξικά απόβλητα που ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία «Μεγάλη Άμμος» στις Μηνιές.

Αμέσως ενημερώθηκε από κατοίκους το Λιμενικό, η Αστυνομία, ο Δήμος και η Περιφέρεια, με τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, να αναζητά τρόπο για την απομάκρυνση από την παραλία του επικίνδυνου αυτού βαρελιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη η περιοχή έχει αποκλειστεί από ξηρά και θάλασσα σε ακτίνα 200 μέτρων από Λιμενικό και Αστυνομία, ενώ αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, η οποία είναι υπεύθυνη σύμφωνα με τον νόμο για την άμεση απομάκρυνση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του efimeridakefalonia.gr, «πρόκειται για βαρέλι με τοξικά απόβλητα, ωστόσο ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν είναι… φρέσκο ή είναι από τα πολλά που έχουν ρίξει στο Ιόνιο παλαιότερα διάφορα περίεργα πλοία. Στόχος είναι να εκτιμηθεί από τους ειδικούς αν υπάρχει τεχνογνωσία τώρα στην Κεφαλονιά προκειμένου να συλλέξει το βαρέλι ή πρέπει να περιμένουμε να έρθει από την Πάτρα ειδικό κλιμάκιο περισυλλογής«, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η παρουσία αυτού του βαρελιού σε παραλία της Κεφαλονιάς και μάλιστα ελάχιστες ημέρες πριν ανοίξει ουσιαστικά η καλοκαιρινή σεζόν επιβεβαιώνει τον αστικό μύθο που τόσα χρόνια λέει ότι τεράστιες ποσότητες τοξικών αποβλήτων έχουν ριχτεί στη θάλασσα του Ιονίου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης