Σάμος: Ισχυρή καταιγίδα προκαλεί ένα σπάνιο εντυπωσιακό φαινόμενο με κεραυνούς

Σάμος: Ισχυρή καταιγίδα προκαλεί ένα σπάνιο εντυπωσιακό φαινόμενο με κεραυνούς
Ο Μανώλης Θράβαλος, αναγνώστης του zougla.gr, μας απέστειλε βίντεο στο οποίο καταγράφεται μια καταιγίδα που προκάλεσε ένα σπάνιο, αλλά και συνάμα εντυπωσιακό φαινόμενο με κεραυνούς, στο νησί της Σάμου. Ο φωτογράφος και «κυνηγός» τέτοιων... μετεωρολογικών φαινομένων, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή...

Δείτε το video:Ο κ. Θράβαλος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το μετεωρολογικό φαινόμενο στο παρακάτω κείμενο που απέστειλε στο Zougla.gr:

«Σπάνιας δυναμικής για την εποχή και την περιοχή ήταν η καταιγίδα που επηρέασε την ανατολική Σάμο χθες το απόγευμα. Αφού πρώτα οργανώθηκε πάνω από την τουρκική ενδοχώρα, το ισχυρό σύστημα καταιγίδων κινήθηκε προς το Αιγαίο, όπου και επηρέασε το νησί του Πυθαγόρα με θυελλώδεις ριπαίους ανέμους και εντυπωσιακό σόου κεραυνών στην συνέχεια.

Η αρχή έγινε με την εμφάνιση ενός εντυπωσιακού shelf cloud πάνω από την πόλη της Σάμου λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, το οποίο συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα απότομο άνεμο, που προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή, ευτυχώς περιορισμένα. Στη συνέχεια ο κύριος όγκος της καταιγίδας πέρασε από τα στενά της Μυκάλης και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής το νησί, ξεσπώντας τελικά όμως το φορτίο του στις απέναντι τουρκικές ακτές. Το θέαμα συνεχίστηκε για λίγες ώρες ακόμα έως ότου η καταιγίδα διαλύθηκε το ίδιο απότομα όσο είχε σχηματιστεί στην αρχή.

Το βίντεο είναι ένα timelapse που δείχνει το πέρασμα της καταιγίδας από τα στενά. Στα δεξιά της φωτογραφίας διακρίνεται το φημισμένο για την παραλία του, Κασονήσι, και το Χοντρό Βουνό της Σάμου, ενώ στο βάθος βλέπετε το όρος Καμήλα (Μυκάλη) των απέναντι τουρκικών ακτών να σφυροκοπείται αδιάκοπα από κεραυνούς».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018, 20:04