Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Γκρούγκερ στη Νότια Αφρική, όπου ένα μικρό ελεφαντάκι αλμπίνο έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επισκεπτών και επιστημόνων.

Η ροζ απόχρωση στο δέρμα του διαφέρει από το γκρι χρώμα των υπόλοιπων ελεφάντων, κάνοντάς το να ξεχωρίζει από μεγάλη απόσταση. Οι αφρικανικοί ελέφαντες αλμπίνο είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Το ροζ ελεφαντάκι έγινε αντιληπτό για πρώτη φορά από έναν τουρίστα, την ώρα που έπινε νερό από ποτάμι, ευρισκόμενο δίπλα στη μητέρα του, την οποία και ακολούθησε στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», υπάρχει έντονη ανησυχία πως το ελεφαντάκι κινδυνεύει να χάσει την όρασή του λόγω αυτού του είδους αλμπινισμού που έχει. Ήδη, στις περισσότερες φωτογραφίες εμφανίζεται να έχει κλειστά τα μάτια λόγω της ευαισθησίας του στο φως του ηλίου.



«Επισκέπτομαι το Πάρκο Κρούγκερ από όταν ήμουν παιδί. Κάθε χρόνο περνάω 20-30 ημέρες παρατηρώντας τα άγρια ζώα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Το ίδιο και οι φίλοι μου» τόνισε ο 58χρονος Nicki Coertze, ο άνθρωπος που απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή το μικρό ελεφαντάκι.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης