Εντυπωσιακές εικόνες μετέδωσε το Associated Press από την επίσημη «πρώτη» 14 νεογέννητων Πάντα, τα οποία ήρθαν στον κόσμο μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ειδικό κέντρο αναπαραγωγής στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας.

Πλήθος φωτογράφων από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία περίμεναν καρτερικά τη στιγμή που τα μικρούλια θα κάνουν την εμφάνισή τους μπροστά στο κοινό. Σύμφωνα με το euronews, και τα 14 νεογέννητα χαίρουν ακρας υγείας, γεγονός που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης τους κατοίκους της πόλης Τσένγκντου (επαρχία Σιτσουάν), όπου βρίσκεται το κέντρο αναπαραγωγής ενός σπάνιου είδους που απειλείται με εξαφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται πάντως στα πλάνα από τα video που ακολουθούν, τα αξιολάτρευτα Πάντα δεν είχαν κουράγιο για παιχνίδια, καθώς ακόμα χρειάζονται χρόνο για να δυναμώσουν.

Γεννημένα μεταξύ των μηνών Ιουλίου-Σεπτεμβρίου τράφηκαν τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους με μπιμπερό υπό το άγρυπνο βλέμμα κτηνιάτρων και ειδικών επιστημόνων. Ο «Μενγκ Μενγκ» είναι ο μεγαλύτερος της παρέας και ζυγίζει τέσσερις φορές περισσότερο από τον… Βενιαμίν «Για Γι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Τι φύλο είναι τελικά το νεογέννητο Panda;, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 07:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης