Πορεία διαμαρτυρίας για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, οργανώνουν για αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, συλλογικότητες. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, μέσω της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος του ΟΗΕ, μας δίνει ελάχιστο χρονικό περιθώριο μέχρι το 2030. Μόλις 12 χρόνια ώστε να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη μόνο κατά 1,5 °C, προειδοποιώντας την πολιτική ηγεσία ότι χρειάζονται πρωτοφανείς αλλαγές για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρία Πετεινάκη συν-επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, δηλώνει: «Μαζί με τη νεολαία και τους μαθητές απ’ όλη την Ευρώπη διαδηλώνουμε για την κλιματική αλλαγή και απαιτούμε παύση των ερευνών για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, τους αγρότες, τους αλιείς, όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, τους φίλους του περιβάλλοντος, όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας, για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Η ελληνική κυβέρνηση και σχεδόν σύσσωμοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων (με εξαίρεση τους δύο βουλευτές μας Γ. Τσιρώνη και Γ. Δημαρά που προέρχονται από τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και ψήφισαν κατά των της κύρωσης των συμβάσεων παραχώρησης για έρευνες και εξορύξεις), πρέπει να καταλάβουν ότι οι υδρογονάνθρακες δεν είναι ο κρυμμένος θησαυρός αλλά η σπίθα της φωτιάς για όλη την Μεσόγειο. Δεν παίζουμε με το κλίμα, αλλάζουμε πολιτικές. Ζητάμε ενεργειακή δικαιοσύνη και δημοκρατία, αυτοδιαχείριση της ενέργειας σε συνεταιρισμούς και άμεση δράση για πάταξη της ενεργειακής φτώχειας με απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης