Οκτώ στρέμματα πρασίνου εντάσσονται στον Δήμο Αθηναίων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου. Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία, την περιοχή «Κονίστρα Πετραλώνων», που για δεκαετίες λειτουργούσε ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αφεθεί στην τύχη του, ενώ το βραχώδες τμήμα του, το οποίο έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, παρουσίασε κατολισθήσεις και το πράσινο παρέμεινε αφρόντιστο. Πλέον θα αποδοθεί και πάλι στους κατοίκους της Αθήνας, μετά τις συνεννοήσεις που είχε η δημοτική Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη με το σύνολο των εμπλεκομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων Ειρήνη Πανταζή – Μελίστα, σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, εκφράζει την πρόθεση του Συμβουλίου να μεταβιβάσει στον Δήμο Αθηναίων το σύνολο των δικαιωμάτων του στη συγκεκριμένη έκταση. Από τη μεριά του, ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Η Κονίστρα αποκτά πλέον τη δική της ταυτότητα, τον δικό της χαρακτήρα και ξαναγεννιέται ως πνεύμονας ζωής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης