Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Για «απάτη» και «σκόπιμη αλλοίωση» των αποτελεσμάτων αναφορικά με τις δειγματοληψίες για την ποιότητα των νερών των ακτών της Αττικής εκ μέρους του κράτους, κάνει λόγο σε καταγγελία του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΚΟΕ) Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του zougla.gr το οποίο κατέγραφε τη διαδικασία λήψης και ανάλυσης των αποτελεσμάτων, εκ μέρους της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το ΠΑΚΟΕ πραγματοποιεί από την πλευρά του ανεξάρτητα κάθε χρόνο τις σχετικές μετρήσεις σε παραλίες της Αττικής και ανακοινώνει τα αποτελέσματα. 

Ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης εξηγεί στο zougla.gr τις ενστάσεις του σχετικά με την επίσημη κρατική διαδικασία ενώ μάλιστα όπως αναφέρει προσέφυγε με καταγγελία στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελία, όπως και στον Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση (διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου εδώ).

«Η Ειδική Γραμματεία στους πίνακες των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών που αναρτά εμφανίζει κατάλληλες σχεδόν όλες τις παραλίες. Όμως, ενώ στη νομοθεσία αναφέρεται ότι θα πρέπει να εξετάζονται δύο παράμετροι -κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι- αυτοί εξετάζουν μόνο τους εντερόκοκκους και το e-Coli – το οποίο όμως ανήκει στην ομάδα των κολοβακτηριδίων, δηλαδή αφήνουν εκτός όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα μικρόβια και ουσίες», εξηγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι απαράδεκτο και το θεωρούμε απάτη. Γίνεται εσκεμμένα προκειμένου τα αποτελέσματα να βγαίνουν θετικά για όλες σχεδόν τις παραλίες της Αττικής, για να ικανοποιούνται οι τουρίστες και οι κάτοικοι», εκτιμά ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, καταλήγοντας ότι ο κρατικός φορέας «ισοσταθμίζει την υγεία των πολιτών με τα κέρδη του τουρισμού. Ένα πρόβλημα όμως όταν δεν αναδεικνύεται, δεν λύνεται»!

Ακούστε τι αναφέρει στο zougla.gr:

Δείτε στο βίντεο πώς εξηγεί αναλυτικά ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης την καταγγελία του:

Δείτε τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών για τις παραλίες της Αττικής από το ΠΑΚΟΕ εδώ.

Δείτε τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών για τις παραλίες της Αττικής (για τον Ιούνιο) από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων εδώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr για τις δειγματοληψίες της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων στην Αττική:

To zougla.gr θα συνεχίσει το ρεπορτάζ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης