Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και το κλείσιμο 40 ετών συνεχών δράσεων του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κρητών Επιστημόνων, διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής, διάσκεψη με θέμα: «Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία, στη διατροφή, στην ενέργεια και στο περιβάλλον».

Οι ομιλητές του συνεδρίου θα είναι 5 Αμερικανοί, 5 Ευρωπαίοι και 5 Έλληνες Ακαδημαϊκοί και καθηγητές Πανεπιστημίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνδιάσκεψη αποτελείται από δύο μέρη-δράσεις:

Το πρώτο μέρος θα είναι από τις 10.00 – 17.00 και οι ομιλητές θα αναπτύξουν το θέμα τους σε χρονική διάρκεια 20΄ ο καθένας. Η θεματολογία των ομιλητών είναι η παρακάτω:

Α. Κλιματική αλλαγή και οι διεθνείς επιπτώσεις της
με επιμέρους θέματα στην:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ενεργειακή πολιτική και τις εφαρμογές της
 κύκλο των διατροφικών μας συνηθειών
 κύκλο του νερού
 Υγεία
 Οικονομία

Β. Ελλάδα και περιβάλλον
με επιμέρους θέματα:

 40 χρόνια αγώνες ΠΑΚΟΕ, Αποτελέσματα ερευνών του ΠΑΚΟΕ Απριλίου Μαΐου για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης, των παγωτών, εμφιαλωμένων νερών, αντιηλιακών, γυαλιών ηλίου, αναψυκτικών, καντίνων κλπ.
 Τουρισμός και Περιβάλλον
 Διαχείριση αποβλήτων
 Διαχείριση νερών
 Γεωργία και περιβάλλον
 Ενεργειακή πολιτική
 Οικονομία και περιβάλλον
 Υγεία και περιβάλλον
 Αλιεία και περιβάλλον
 Διατροφή και περιβάλλον

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν 400 σύνεδροι. Οι σύνεδροι θα είναι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, βουλευτές, δήμαρχοι, ακαδημαϊκοί, καθηγητές όλων των βαθμίδων, εκπρόσωποι φορέων, Διευθυντικά στελέχη Δημόσιων και Ιδιωτικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκπρόσωποι ΜΚΟ και συλλόγων.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου και στο πρώτο δίωρο μεταξύ 18.00 – 20.00, έχουν προσκληθεί να μιλήσουν, ο πρώην Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. και νυν ακτιβιστής Al Gore, η περιβαλλοντολόγος και ακτιβίστρια Erin Brokovich, o Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Αθηναίων. Στο δεύτερο δίωρο του συνεδρίου θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης