Υψηλή συγκέντρωση άρχισαν να παρουσιάζουν τα αιωρούμενα σωματίδια που μεταφέρει η αφρικανική σκόνη στον ουρανό της Κρήτης, θολώνοντας και πάλι τον ορίζοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο άρχισε να εκδηλώνεται γύρω στις 16:00 το απόγευμα, ωστόσο όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, θα είναι ηπιότερο σε σύγκριση με το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης οπότε και ο ουρανός της Κρήτης είχε βαφτεί κόκκινος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου οι συγκεντρώσεις σκόνης έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα στα Χανιά με την απογευματινή μέτρηση να «δίνει» 345 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα, στα Χανιά, η σημερινή ημέρα είναι η 10η του φετινού Μαρτίου με τη μέση ημερήσια συγκέντρωση σκόνης να ξεπερνά τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Για μια ακόμη φορά, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε αποστροφή, καθώς όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, η συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης παρουσιάζει σταδιακή ύφεση μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε και θα εκλείψει.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης