Ρεπορτάζ: Τίνα Δελησταμάτη

Μία φάρμα εκτροφής χοίρων και οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν, ήταν ο λόγος της κινητοποίησης και ειρηνικής διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης «Meat the Victims», την περασμένη Δευτέρα στο Μπόξτελ της Ολλανδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο είχε αποκλειστεί από την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 100 ακτιβιστών, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δύο Έλληνες ενεργά μέλη της οργάνωσης, «Meat the Victims», ο Νίκος Μπέστας και ο Σωτήρης, οι οποίοι μίλησαν στο zougla.gr και περιέγραψαν τις άσχημες συνθήκες τις οποίες αντίκρισαν, τονίζοντας και οι δύο ότι ο αγώνας τους για να σταματήσει η εκμετάλλευση των ζώων θα συνεχίζεται μέχρι τη στιγμή που θα αλλάξει η νοοτροπία βασανισμού αθώων πλασμάτων.

«Η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε ήταν ένας κουβάς μέσα στον οποίο υπήρχε ένα νεκρό ζώο. Η μυρωδιά ήταν απαίσια, μάλιστα μία κοπέλα λιποθύμησε», ανέφερε ο Νίκος Μπέστας και συμπλήρωσε «για αυτούς τα ζώα δεν έχουν ψυχή είναι απλά ένα κέρδος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπέστας, σημείωσε ότι «στόχος μας δεν είναι να εκφοβίσουμε, ούτε να τρομάζουμε τον κόσμο, αυτό που θέλουμε είνα να καταδείξουμε τις άσχημες συνθήκες που βιώνουν τα ζώα».

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr, ο Νίκος Μπέστας:

 

«Είδαμε άρρωστα, ανήμπορα ζώα που έχρηζαν ιατρικής φροντίδας. Τα ζώα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα… φοβούνται, αισθάνονται…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης.

Ακούστε τις δηλώσεις του Σωτήρη στο zougla.gr:

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο θέμα αλλά και η διαμαρτυρία των ακτιβιστών, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις στην πολιτική σκηνή της Ολλανδίας, με αρκετά πολιτικά κόμματα να τάσσονται υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και υπέρ των ακτιβιστικών δράσεων.

Η ημέρα της διαμαρτυρίας

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Μαΐου, όταν οι ακτιβιστές βρέθηκαν έξω από μία φάρμα εκτροφής. Τα μέλη της οργάνωσης εισήλθαν στη φάρμα, φορώντας ειδικές στολές και κάθησαν ο ένας δίπλα στον άλλον δείχνοντας έτσι το πως στοιβάζονται τα γουρούνια.

Τα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης «Meat the Victims», με διεθνή δράση, είχαν ως στόχο την ανάδειξη του προβλήματος, και της κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων των ζώων, έτσι ενώθηκαν και με μοναδικό τους όπλο τη φωνή, κατήγγειλαν τις άσχημες συνθήκες που επικρατούσαν στη φάρμα.

 

 

Οι ακτιβιστές βιντεοσκόπησαν και δημοσίευσαν τις εικόνες στις οποίες τα ζώα φαίνονται ταλαιπωρημένα, τα θηλυκά γουρούνια με τα μωρά τους ζουν σε ένα τόσο μικρό χώρο, στον οποίο δεν έχουν την άνεση να κινηθούν.

Δείτε τις εικόνες από το εσωτερικό της φάρμας:

 

Οι αντιδράσεις

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εκτροφέων της περιοχής ενάντια στη διαμαρτυρία των ακτιβιστών. Ορισμένοι μάλιστα εκτροφείς ζώων έφθασαν στο σημείο να αναποδογυρίσουν τα οχήματα των ακτιβιστών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης