Δύο ακόμη οχήματα θα έχει στη διάθεση της η ομάδα του Αρκτούρου, προκειμένου να ενεργεί άμεσα σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης και ατυχημάτων της άγριας πανίδας, για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες αποτελούν βιοτόπους της αρκούδας, του λύκου και άλλων ειδών της άγριας ζωής των ορεινών περιοχών της χώρας. Πρόκειται για δύο αυτοκίνητα τετρακίνησης SUZUKI SX4, 1600 cc, τα οποία τα διέθεσε για έναν χρόνο η LeasePlan, στο πλαίσιο του προγράμματος «GreenPlan», που αποτελεί μία συνιστώσα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Ο Γιώργος Φωκάς, Εμπορικός Διευθυντής της LeasePlan Hellas, δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Η απόφαση στήριξης της  ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αποτελεί για εμάς μία από τις ουσιαστικότερες επενδύσεις στο τομέα δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας. H LeasePlan προχώρησε στη χορηγία 2 οχημάτων, προκειμένου να συμβάλει στο έργο της Ομάδας Δράσης της Οργάνωσης, για τη διόρθωση των στρεβλώσεων που έχει υποστεί το περιβάλλον. Δεσμευόμαστε στο πλαίσιο του προγράμματος GreenPlan να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο όραμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας  στην διατήρηση της ισορροπίας του φυσικού περιβάλλοντος.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ιδρύθηκε το 1992, με στόχο να τερματίσει το φαινόμενο της αρκούδας-χορεύτριας. Σήμερα, λειτουργεί δύο πρότυπα καταφύγια άγριας ζωής για την αρκούδα στο Νυμφαίο και για τον λύκο στην Αγραπιδιά Φλώρινας, ενώ η οργάνωση εργάζεται ευρύτερα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διαχείριση του περιβάλλοντος στους ορεινούς όγκους της Ελλάδας και των Βαλκανίων.  Αντίστοιχα, η Ομάδα Πεδίου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στοχεύει στην μελέτη  της βιολογίας και οικολογίας των ειδών, ενώ, παράλληλα, φροντίζει για την ενημέρωση των κατοίκων των ορεινών περιοχών ώστε να επιτευχθεί η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και άγριας ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης