Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των φιλόζωων προκάλεσε για ακόμη μια χρονιά το έθιμο της περιφοράς σε κεντρικούς δρόμους, και στη συνέχεια σφαγής, ενός ταύρου, στη Μυτιλήνη, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου. Όπως αναφέρουν μάλιστα, εκτός από την ηθική διάσταση του ζητήματος, πρόκειται για παράνομη πράξη, αφού «σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 στο άρθρο 12 απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε θεάματα , πανηγύρια , εκδηλώσεις μπροστά σε κοινό και άλλες συναφείς δραστηριότητες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία μάλιστα είχε ενημερωθεί εγκαίρως, αλλά τελικά… κέρδισε η «παράδοση»…

Όπως αναφέρει δηκτικά ο φιλόζωους Τόλης Μάτας που το παρακολούθησε:

«Τελικά πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή , το σκοταδιστικό έθιμο της περιφοράς και σφαγής του ταύρου , σήμερα 3/7/2020 στην Λέσβο .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας λευκός ταύρος , δεμένος με σχοινιά , με την συνοδεία μουσικής και κόσμου γύρισε τα δρομάκια του χωριού , το τελετουργικό που θα τον οδηγήσει στον θάνατο για να χαρούν οι κάτοικοι του χωριού, ευτυχισμένοι που σκότωσαν ένα αθώο πλάσμα στον βωμό του φρικτού τους εθίμου.

Από εχτές είχαμε ενημερώσει την αστυνομία , οτι είναι παράνομο , σύμφωνα με τον νόμο , η δημόσια διαπόμπευση του ζώου και προσωπικά μίλησα με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος αλλά και με την αξιωματικό υπηρεσίας , αυτοπροσώπως , να μην επιτραπεί η σημερινή περιφορά. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 στο άρθρο 12 απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε θεάματα , πανηγύρια , εκδηλώσεις μπροστά σε κοινό και άλλες συναφείς δραστηριότητες .

Δυστυχώς η αστυνομία , σήμερα , επέτρεψε να γίνει η περιφορά ή τουλάχιστον δεν την απαγόρευσε.
Επιπλέον κάτοικοι του χωριού με στοχοποίησαν , με απροσχημάτιστα μαφιόζικο τρόπο, έβαλαν τα σωματά τους μπροστά, τα χέρια τους μπροστά στην κάμερα, κλείνοντας με στην είσοδο ενός καφενείου , και με τραμπούκισαν με το εξής μήνυμα: πρόσεχε τι λες, διότι…μην γράψεις με την κάμερα….γιατί…..τι είσαι ? Δημοσιογράφος ? Φιλόζωος? φύγε από το χωριό …..σε ξέρουμε είσαι από το κόμμα για τα ζώα, είσαι ο Τόλης Μάτας που χτες έκανες καταγγελίες και ήρθες σήμερα να μας χαλάσεις τα έθιμα μας ….. ? Φύγε από εδώ….

Λειτούργησαν ως Αυταρχικοί τραμπούκοι, ως αυτόκλητοι δικαστές και εκδικητές , προπηλακίζοντας με .Με φωνές και βία προσπάθησαν να μην με αφήσουν να τραβήξω πλάνα , να μην υπερασπιστώ το άμοιρο ζώο, να μην δώσω φωνή στην φωνή του.

Λίγα Δευτερόλεπτα πρόλαβα να τραβήξω , λίγα πλάνα ,πριν μου την ρίξουν.

Κινήθηκαν στο περιθώριο, σέρνοντας μέσα στις λάσπες την παραβατική και αντικοινωνική τους συμπεριφορά. Το πραγματικό ερώτημα,είναι πως συνδυάζουν τα έθιμα τους με την εκκλησία , την βία με την παράδοση , την σφαγή με την χαρά και την ευχαρίστηση. ? θέλγονται από πράξεις εμφανώς αντιδημοκρατικές, κάνοντας επιθέσεις σε απλούς ανθρώπους, όπως εμένα που αγαπούν τα ζώα ; Γιατί κρυφοκοιτάνε λάγνα τον αυταρχισμό και κλείνουν το μάτι στη βία; Γιατί αγαπούν να βασανίζουν και να σφάζουν ζώα και να τα θεωρούν ένα ωραίο έθιμο του τόπου ?

Η αστυνομία τι ακριβώς τελικά έκανε ? Είχε ενημερωθεί , είχαν γίνει επώνυμες καταγγελίες από χτες να μην γίνει η περιφορά και παρόλο που περιφορά του ταύρου ξεκίνησε λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα δεν ενήργησε. Άφησε πλήθος κόσμου χωρίς μάσκες να ακολουθήσει την περιφορά , ενώ την προηγούμενη μέρα έκανε ελέγχους στα μαγαζιά λόγω του κορωνοιού , μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας , όμως σήμερα ήταν …..Παρασκευή …..

Λυπάμαι πραγματικά για τις αρχές του τόπου μας .
Λυπάμαι ειλικρινά για τους συμπατριώτες μου που αγαπούν τις σφαγές και τις θυσίες .
Λυπάμαι για τον πολιτισμό μας και για την πατρίδα μου την Λέσβο που ήταν κάποτε το νησί του πολιτισμού …..λυπάμαι ειλικρινά!!!.»

Δείτε το βίντεο που… πρόλαβε να τραβήξει:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης