Έναν ασφαλή και βιώσιμο κόσμο για όλους, ζήτησαν σήμερα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το κλίμα, μέλη του Climate Strike Mirabello που συγκεντρώθηκαν στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου, Λασιθίου.

Όπως ανέφεραν: «Το Climatestrike, σε περισσότερες από 110 χώρες από όλες τις ηπείρους, κάλεσε τη νεολαία όλου του κόσμου να διαμαρτυρηθεί σε μια παγκόσμια απεργία για την κλιματική αλλαγή. Νέοι στη Σουηδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ανά τον κόσμο αγωνίζονται για το μέλλον τους. Η Ελλάδα συντονίστηκε με την παγκόσμια κινητοποίηση και το Climate Strike Mirabello, είναι γεγονός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των συντονιστών της δράσης, ο Ντάνιελ Στεφανάκης: «Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες και πολιτικούς για να συνεργαστούν με τους επιστήμονες και να δουν τι ακριβώς προτείνουν, προκειμένου να μην φτάσουμε σε ότι αφορά το κλίμα, σε μη αναστρέψιμη κατάσταση».

Η συμμετοχή στη διαμαρτυρία ήταν δυναμική, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επαναληφθεί αντίστοιχη δράση, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Στεφανάκης, αυτό που σκοπεύουν είναι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

«Η σημερινή δράση δεν θα είναι η τελευταία καθώς σκοπεύουμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε. Δεν είναι ένα θέμα που θα λυθεί μετά από μία ή δύο διαμαρτυρίες, είναι ένας στόχος διαρκής που δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε» είπε ο κ. Στεφανάκης που συμπλήρωσε ότι η επόμενη δράση, τοποθετείται χρονικά στις 24 Μαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης