Εικόνες ντροπής αντικρίζει ο προσεχτικός περιηγητής πλησίον του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, δείγμα της απόλυτης ανευθυνότητας και πλήρους απουσίας περιβαλλοντικής, αλλά και πολιτιστικής, συνείδησης κάποιων επιτήδειων που θεωρούν τη χώρα ως σκουπιδότοπό τους.

Πρόκειται για ένα σκηνικό που μας θυμίζει την ανικανότητα, και κυρίως την απροθυμία, μερίδας των σύγχρονων κατοίκων αυτού του τόπου, να φανούν συνεχιστές της κληρονομιάς των ανθρώπων που μεγαλούργησαν στον ίδιο χώρο, δημιουργώντας έναν από τους πρώτους πολιτισμούς στην ιστορία του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μικρή απόσταση από την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Ναυπλίου, μέσα στο καταπράσινο τοπίο, σε απόσταση 800 μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη εστία μόλυνσης, από τα κάθε λογής απορρίμματα που ρίπτονται ανεξέλεγκτα.

Σκουπίδια, μπάζα, απόβλητα από ορνιθοτροφεία και ελαιοτριβεία, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμα και κουφάρια ζώων, συνθέτουν το σκηνικό της παρακμής, ίσως έτσι, ώστε να δημιουργείται αντίφαση, με την εποχή του Αγαμέμνονα…

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στείλτε μας τις καταγγελίες, τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας στο info@zougla.gr .

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης