Με αφορμή την συμπλήρωση της επετείου τεσσάρων χρόνων της «Πράσινης Πρωτοβουλίας», για την ανακύκλωση των παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα «Κωτσόβολος», προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές ένα μοναδικό τετραπλό όφελος που αφορά τις κατηγορίες των λευκών συσκευών και των κλιματιστικών inverter.

Έτσι στο διάστημα 14-19 Μαΐου 2012, κάνει δώρο σε όσους πραγματοποιήσουν μία νέα αγορά λευκής συσκευής ή κλιματιστικού inverter, τον Φ.Π.Α 23%, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει 36 δόσεις με τους τόκους χάρισμα, δωρεάν παράδοση της νέας συσκευής στο σπίτι, αλλά και δωρεάν παραλαβή της παλαιάς συσκευής προς ανακύκλωση.

Η «Πράσινη Πρωτοβουλία» της Κωτσόβολος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα «Πράσινη Πρωτοβουλία» ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 2008, όταν η Κωτσόβολος, στο πλαίσιο των διαρκών δράσεών της για την κοινωνία και το περιβάλλον, ήταν πρωτοπόρος στον κλάδο πανελλαδικά, στην προώθηση του δωρεάν προγράμματος απόσυρσης και ανακύκλωσης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι στόχοι

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η προσπάθεια αλλαγής της περιβαλλοντικής συνείδησης του Ελληνικού καταναλωτικού κοινού και η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των συσκευών που ωφελεί και οικονομικά τον Έλληνα καταναλωτή.

Η εφαρμογή του προγράμματος

Στο πλαίσιο της «Πράσινης Πρωτοβουλίας», κάθε καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώσει οποιαδήποτε παλαιά συσκευή επιθυμεί σε 102 σημεία συλλογής ηλεκτρικών ειδών προς ανακύκλωση. Η παραλαβή των ειδών προς ανακύκλωση στα σημεία αυτά, πραγματοποιείται χωρίς καμία επιβάρυνση από τον πελάτη και ανεξάρτητα από τον αριθμό των συσκευών. Επίσης, η εταιρία αναλαμβάνει την παραλαβή από το χώρο του πελάτη οποιασδήποτε βαριάς συσκευής και ανεξάρτητα από τον αριθμό των συσκευών που ο ίδιος ο πελάτης επιθυμεί να παραδώσει προς ανακύκλωση και αδυνατεί να τη μεταφέρει ο ίδιος στα σημεία συλλογής της εταιρείας. Τέλος, η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι η παραλαβή των ειδών προς ανακύκλωση στα 102 σημεία συλλογής καθώς επίσης και από τον χώρο του πελάτη, δεν υποχρεώνει τον πελάτη να αγοράσει καινούργιο είδος από την εταιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτυχία

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της «Πράσινης Πρωτοβουλίας», η Κωτσόβολος έχει καταφέρει να ανακυκλώσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η συμβολή της εταιρείας στην ανακύκλωση επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι από το συνολικό βάρος των παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που παραλαμβάνει η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. από όλα τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, το 50% προέρχεται από την εταιρεία Κωτσόβολος.

Δηλώσεις του Εμπορικού Διευθυντή της Dixons South-East Europe

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την έναρξη της «Πράσινης Πρωτοβουλίας», ο κ. Κώστας Στράτης, Εμπορικός Διευθυντής της Dixons South-East Europe, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εξέλιξη και την πορεία της «Πράσινης Πρωτοβουλίας» τα τέσσερα αυτά χρόνια και για το λόγο αυτό είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί το ίδιο δυνατά και στο μέλλον. Η αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων οικιακών συσκευών με νέες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ωφελεί τόσο το περιβάλλον όσο και την εξοικονόμηση ρεύματος και χρημάτων, πράγμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Για παράδειγμα, αποκτώντας μία συσκευή ενεργειακής κλάσης Α++, οι καταναλωτές εξοικονομούν έως και 40% στην κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με μία συσκευή ενεργειακής κλάσης Α. Εξασφαλίζοντας επομένως μια σειρά από οφέλη για τους καταναλωτές, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας με βιώσιμες και υπεύθυνες αποτελεσματικές λύσεις».

Η Κωτσόβολος βρίσκεται στο Facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.facebook.com/Kotsovolos

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης