Αντιμέτωποι με ένα παράξενο θέαμα βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι κάτοικοι της πόλης Τσονγκκίνγκ στην Κίνα.

Ο ποταμός Γιανγκτσέ έγινε «κόκκινος», με τους επιστήμονες να μην μπορούν να εξηγήσουν με ακρίβεια τον λόγο για τον οποίο συνέβη το συγκεκριμένο φαινόμενο. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, με αρκετούς πάντως από τους ιδιοκτήτες αλιευτικών να μην ανησυχούν γι αυτή την ξαφνική αλλαγή στο χρώμα του ποταμού, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο μολυσμένους ανά τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αποτελεί πρόβλημα. Το “κόκκινο” εντάσσεται στο φυσιολογικό εύρος των χρωμάτων που παίρνει κατά καιρούς ο ποταμός. Ωστόσο, φέτος μοιάζει να είναι πιο κόκκινος σε σχέση με το παρελθόν», ανέφερε ένας από τους αλιείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ποταμός Γιανγκτσέ είναι ο μεγαλύτερος ποταμός στην Κίνα και ο τρίτος παγκοσμίως. Η Τσονγκκίνγκ, γνωστή και ως «πόλη – βουνό», θεωρείται το μεγαλύτερο βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της ασιατικής χώρας, με αρκετά εργοστάσια και κτήρια να έχουν οικοδομηθεί πάνω στους λόφους που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τα αίτια του φαινομένου, αφήνοντας πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο το έντονο «κόκκινο» χρώμα να οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες λάσπης που «κατέβηκαν» από τα γύρω βουνά λόγω των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που σταμάτησαν σε διάφορα σημεία του ποταμού προκειμένου να παρατηρήσουν το παράξενο φαινόμενο.

Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών δεν δίστασαν να συλλέξουν σε μπουκάλια λίγο από το… «κόκκινο» νερό, ποζάροντας με υπερηφάνεια μπροστά στον φωτογραφικό φακό.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Γέμισε πετρέλαιο ποταμός στην Αυστραλία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 00:08
Τεράστια η οικολογική καταστροφή στη Μοντάνα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011, 00:54
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης