Tην οριστική αφαίρεση των δύο σκυλιών από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος τα κακοποιούσε συστηματικά, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων μετά την καταγγελία, που έκανε εις βάρος του, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τον δράστη προκειμένου να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ ο φάκελος της δικογραφίας θα προωθεί και θα οριστεί δικάσιμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν ο Σύλλογος ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός δεμένου με αλυσίδα πίτμπουλ σε ένα χωράφι γεμάτο, χαλάσματα, μπάζα και ακαθαρσίες, πίσω από μια πολυκατοικία επί της οδού 8ης Δεκεμβρίου. Ο σκύλος έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι και όπως διαπιστώθηκε είχε πέσει θύμα συστηματικής κακοποίησης από τον ιδιοκτήτη του. Δίπλα από το πίτμπουλ υπήρχε και ένα Λαμπραντόρ, εξίσου τραυματισμένο.

«Mε άμεση επιστολή μας στον εισαγγελέα ζητούμε εντολή οριστικής αφαίρεσης των δύο ζώων από τον “ιδιοκτήτη” βάσει του νόμου 4039/2012, καθώς και διαταγή απαγόρευσης κατοχής οποιουδήποτε άλλου ζώου στο μέλλον από τον συγκεκριμένο, στον οποίο και ανήκουν τα χαλάσματα εντός των οποίων διαβίωναν τα δύο ζώα. Αναμένεται λόγω του αυτόφωρου η σύλληψη του από το Α.Τ. Χανίων», αναφέρεται στην επιστολή του Συλλόγου.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης