Άφωνοι έμειναν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Φλόριντα των Η.Π.Α. όταν αντίκρισαν πριν από λίγες ημέρες έναν πύθωνα, τεραστίων διαστάσεων, στην περιοχή του Έβεργκλέιντς.

Με μήκος 5,35 μ. και βάρος κοντά στα 75 κιλά είναι το μεγαλύτερο μέλος του συγκεκριμένου είδους φιδιού, το οποίο έχει βρεθεί ποτέ στη συγκεκριμένη πολιτεία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Φλόριντα προχώρησαν στην ευθανασία του πύθωνα, ο οποίος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στα εργαστήρια του Μουσείου όπου και εξετάστηκε από ειδικούς ερπετολόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν το γεγονός ότι το θηλυκό φίδι «κουβαλούσε» 87 αυγά, αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Μουσείου.

Ο Kenneth Krysko, ερπετολόγος στο επάγγελμα, εξήγησε ότι το συγκεκριμένο εύρημα θα δώσει πολύτιμα στοιχεία στους επιστήμονες για την επίλυση ενός μακροχρόνιου προβλήματος που έχει προκληθεί από το παράνομο εμπόριο ειδών Άγριας Πανίδας στη Φλόριντα. Έχοντας μεταφερθεί από τις ζούγκλες της νοτιοανατολικής Ασίας και χωρίς να υπάρχει «φυσικός» εχθρός, οι πύθωνες έχουν κυριαρχήσει στο τοπικό οικοσύστημα της πολιτείας, με τον συνολικό αριθμό τους να υπολογίζεται σήμερα σε χιλιάδες. Οι πρώτοι πύθωνες εντοπίστηκαν στη Φλόριντα το 1979.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Η δίαιτα έπιασε τόπο!, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012, 01:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης