Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η πανίδα στην Αιτωλοακαρνανία καθώς ασυνείδητοι σκορπίζουν δηλητηριασμένα δολώματα στα Ακαρνανικά, με αποτέλεσμα να εξολοθρεύουν σπάνια αρπακτικά πουλιά που απειλούνται με εξαφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr έχουν βρεθεί νεκρά όρνια (Gyps fulvus) σπάνιου είδους αλλά και αγελάδες. Ο δηλητηριασμός αγελάδων και αγριμιών προήρθε από φόλες που προκάλεσαν ανεγκέφαλοι, και το χειρότερο ο θάνατος δυο ορνέων (Gyps fulvus) σπάνιου είδους. Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι μία διαδεδομένη πρακτική και στην περιοχή μας σε περιπτώσεις αντεκδικήσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και κυνηγών ή πολιτών γενικά. Η ανεξέλεγκτη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων οδηγεί όμως σε οριακή κατάσταση τον πληθυσμό του όρνιου, που είναι παγκοσμίως απειλούμενο είδος και σε ολική εξαφάνιση και θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα και οι αρμόδιοι στην Αιτωλοακαρνανία να ασχοληθούν με το θέμα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο στα Ακαρνανικά βρέθηκαν η Τόνια Γαλάνη και ο Νικος Μπούκας, μέλη της Ορνιθολογικής εταιρείας ornithology plegadis όπως και ο δασάρχης κ. Θύμιος Φερεντίνος καθώς και οι θηροφύλακες Πάνος Βρακατσελης και Αποστολης Καραλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνεργείο περισυνέλεξε τα νεκρά ζώα και προέβη στην καύση και τον ενταφιασμό των κουφαριών, με την ευχή να είναι τα τελευταία, όπως ανέφεραν.

Πηγή: agriniosite.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης