Σοκ προκαλούν οι εικόνες με τους εκατοντάδες πελεκάνους που κείτονται νεκροί σε παραλία στο Βόρειο Περού. Τις ανησυχίες των Αρχών εντείνει το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα, στην ίδια παραλία, είχαν ξεβραστεί περίπου 900 νεκρά δελφίνια.

Τα νεκρά πτηνά αριθμούν περί τα 600, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένωση αλιέων στο Πουέρτο Ετέν αναφέρει ότι, την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκαν περίπου 1.200 νεκροί πελεκάνοι σε έκταση 170 χλμ. κατά μήκος των ακτών.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό αρχηγό του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών του Περού, ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στην περιοχή το 1997, όταν η έλλειψη σε αντζούγιες είχε προκαλέσει τον θάνατο πελεκάνων και κορμοράνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε, για την έλλειψη τροφής είχε θεωρηθεί υπεύθυνο το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο εκδηλώνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό σχεδόν κάθε πέντε χρόνια και έχει ως συνέπεια την αλλαγή της θερμοκρασίας και της πίεσης του θαλάσσιου νερού.

Οι ειδικοί εξετάζουν επίσης την πιθανότητα επίδρασης κάποιου ιού ή των σεισμικών τεστ που διενεργούνται κοντά στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση πάντως, δεν υπάρχει σύνδεση των θανάτων των θαλάσσιων ειδών με τις έρευνες για πετρέλαιο που γίνονται στην περιοχή.

Παρακολουθήστε το βίντεο:


Διαβάστε επίσης: 
Μυστήριο στο Περού με θανάτους εκατοντάδων ζώων

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης