Οι ωκεανοί χάνουν το οξυγόνο εξαιτίας της αλλαγής του κλίματος, με ολέθριες συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή και τις ευάλωτες κοινότητες και την αλιεία, ανέφερε έκθεση για τη διατήρηση της φύσης που κυκλοφόρησε χθες Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η «τελική κλήση αφύπνισης» για την ανθρωπότητα σχετικά με τις συνεχώς αυξανόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την αλλαγή του κλίματος στη Μαδρίτη.

Οι συγγραφείς αναφέρουν ότι η έκθεση «Αποξυγόνωση του Ωκεανού: Το πρόβλημα όλων» είναι η μεγαλύτερη μελέτη που έχει ποτέ αξιολογηθεί από εκείνους που ασχολούνται για τις αιτίες και τις επιπτώσεις των πιθανών λύσεων στην απώλεια οξυγόνου του ωκεανού.

Η «αποξυγόνωση» των ωκεανών έχει καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή στη θάλασσα. Θα επηρεάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, προειδοποιούν περιβαλλοντικοί εμπειρογνώμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην έκθεση υποστηρίζεται πως, καθώς ο θερμαινόμενος ωκεανός χάνει οξυγόνο, η λεπτή ισορροπία της θαλάσσιας ζωής πέφτει σε αταξία», δήλωσε ο Dr Grethel Aguilar, γενικός διευθυντής στη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), σώμα αποτελούμενο από κυβερνητικές ομάδες και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης