Η «Ώρα της Γης 2018» (http://www.wwf.gr/earthhour/) που φέτος σήμανε το Σάββατο 24/3 (20:30 – 21:30), ανήκει ήδη στο παρελθόν. Όμως, οι προσπάθειες όλων μας για την προστασία του πλανήτη και της θάλασσας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Όπως ανακοίνωσε η WWF:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένου ότι το 2017 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ για τις θάλασσες παγκοσμίως, απειλώντας άμεσα εμβληματικά και ευάλωτα είδη – όπως η μεσογειακή φώκια και η χελώνα καρέτα – αλλά και υποβαθμίζοντας εν γένει το θαλάσσιο οικοσύστημα, η φετινή «Ώρα της Γης» στην Ελλάδα, μια νησιωτική χώρα με μεγάλη ναυτική και αλιευτική παράδοση, δεν θα μπορούσε παρά να ήταν αφιερωμένη στη θάλασσα.

Η Ακρόπολη έστειλε για ακόμη μια χρονιά το δικό της ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο!

Δείτε εδώ το εξαιρετικό video του Αλέξανδρου Μαραγκού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίπλα μας σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν, για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες πολίτες, αλλά και δεκάδες ιστορικά μνημεία και κτίρια, φορείς και επιχειρήσεις της χώρας μας που έκαναν το μήνυμα της εκστρατείας για άμεση θωράκιση του περιβάλλοντος και των θαλασσών μας από την κλιματική αλλαγή, πιο επίκαιρο και πιο ουσιαστικό από ποτέ. Η τόσο ενεργή συμμετοχή κοινού και φορέων της χώρας συνέβαλε καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή της συμμετοχής της Ελλάδας, για μια ακόμα χρονιά, στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Συνολικά, 188 χώρες και περισσότερα από 18.000 ιστορικά τοπόσημα και μνημεία από κάθε γωνιά του πλανήτη έδωσαν «δυναμικό παρών», με τους πολίτες σε Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, να διαδίδουν το μήνυμα της «Ώρας της Γης» μέσα από περίπου 3,5 δισεκατομμύρια αναφορές στα ψηφιακά μέσα δικτύωσης και ενημέρωσης.

Κάθε χρόνο, η «Ώρα της Γης» μάς υπενθυμίζει την κινητήρια δύναμη που έχουν οι πολίτες για να προασπιστούν το περιβάλλον από τις κλιμακούμενες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Συνέπειες που εκτός των άλλων πλήττουν σκληρά και τις ελληνικές θάλασσες. Για αυτόν άλλωστε τον λόγο, το φετινό μήνυμα στην Ελλάδα μας κάλεσε να «συνδεθούμε με τη θάλασσα» και να ανακαλύψουμε πως απειλείται από την κλιματική αλλαγή αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να την προστατέψουμε. Η επιτυχία της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας έγκειται στον ενωτικό της χαρακτήρα, δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες, κοινότητες, επιχειρήσεις και οργανισμούς να συστρατευτούν γύρω από έναν κοινό σκοπό: την προτροπή για άμεση έναρξη συζητήσεων και λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης