Συνέντευξη στην Αναΐς Βάθη

Τι θα λέγατε αν σας έλεγαν πως με το ρούχο που αγοράζετε παρέχετε καθαρά ρούχα σε μια οικογένεια για έξι μήνες; Βοηθάτε στην αποφυγή μόλυνσης 15 κιλών CO2 προς την ατμόσφαιρα; Αποτρέπεται δύο κιλά ρούχα από το να καταλήξουν στον κάδο των απορριμμάτων; Και ότι αυτό το στοιχείο είναι κατασκευασμένο από ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fabric Republic έρχεται να εγκαθιδρύσει μία καινοτόμα μάρκα ρούχων από ανακυκλώσιμα υλικά και υφάσματα και στόχος του είναι να δημιουργήσει συνειδήσεις ωφέλιμες για το περιβάλλον και την κοινωνία. Ιδρύθηκε το 2017 και είναι σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης ενδυμάτων.

«Παρακολουθώντας την τεράστια επίδραση που δημιουργεί η σπατάλη των ρούχων στο περιβάλλον και τις αξίες μας, συνειδητοποιήσαμε ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε μια συνειδητή επιλογή. Να σταματήσουμε τα παράπονα και τις επικρίσεις και να αρχίσουμε να δημιουργούμε. Να εστιάζουμε στις λύσεις» ανέφερε μιλώντας στο zougla.gr, η Project Coordinator, Γεωργία Καλτσή.

Η Γεωργία Καλτσή σπούδασε κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος στο Queen Margaret του Εδιμβούργου. Αγωνίζεται επαγγελματικά στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο Α1 και στην ελληνική εθνική ομάδα ξιφασκίας με αμαξίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γεωργία ορίζει τον εαυτό της ως ακτιβίστρια. Αυτό που της δίνει ώθηση είναι ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό για το περιβάλλον και κοινωνική δικαιοσύνη. Όλος της ο κόσμος είναι φωτεινός και λαμπερός. Πρόσφατα την είδαμε στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας να κάνει πασαρέλα με το αναπηρικό της αμαξίδιο σκορπίζοντας μηνύματα αισιοδοξίας τονίζοντας πως αδυναμία δεν είναι ένα κινητικό πρόβλημα αρκεί να μάθεις να αντιμετωπίζεις τη ζωή με δυναμισμό και όρεξη για δημιουργία.

 

 

Marilia Papanikolaou, Art Director

 

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και αργότερα συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Fashion Design.

Η Marilia ορίζει τον εαυτό της ως δημιουργό.

Βασική της πεποίθηση είναι ότι η τέχνη βρίσκεται στην συμβιωτική σχέση ανάμεσα στο αισθητικό και το χρηστικό. Σε συνδυασμό με την νοοτροπία μηδενικών αποβλήτων και κυκλικού σχεδιασμού, αυτά είναι τα εργαλεία που ένας καλλιτέχνης χρειάζεται για να δημιουργήσει πραγματικά χρήσιμα προϊόντα.

«Πιστεύουμε στον άνθρωπο και στη συλλογική δύναμη της συνειδητής κατανάλωσης.Ερωτήσεις όπως “ποιος δημιούργησε τα ρούχα μου” και “από ποια υλικά κατασκευάζονται” μας βοηθούν να είμαστε πιο ενήμεροι για τον αντίκτυπο των αγοραστικών μας αποφάσεων. Στο Fabric Republic, εκτιμούμε την καλοσύνη απέναντι στους ανθρώπους και τον πλανήτη. Όλα τα ρούχα μας είναι φτιαγμένα με αγάπη. Είναι εμπνευσμένα και αφιερωμένα σε όλους όσους επιλέγουν να δράσουν. Σε όλους όσους αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο» ανέφερε μιλώντας στο zougla.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης