Συγκινητική έκκληση από το διάστημα έκανε ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, προς τον ΟΗΕ προκειμένου να λάβει δράση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Παρμιτάνο ζήτησε από τους όλους ηγέτες να βάλουν τέλος στον στρουθοκαμηλισμό όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, να συνεργαστούμε», είπε ο αστροναύτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς έχουμε το προνόμιο να βλέπουμε τον πλανήτη μας από το διάστημα. Είναι εκπληκτικά όμορφος, οι λέξεις δεν αρκούν να το περιγράψω. Βλέπουμε όμως και την τρομερή ευθραυστότητα του πλανήτη. Κάθε χρόνο είμαστε μάρτυρες των τρομακτικών και λυπηρών αλλαγών. Έχω δει με τα μάτια μου τις τρομακτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όταν βλέπω τις συνέπειες που έχουν οι τυφώνες, οι πλημμύρες, όταν βλέπω την καταστροφική ισχύ των δυνάμεων της φύσης, που κάθε χρόνο γίνονται πιο ισχυρές», συνέχισε ο Παρμιτάνο.

«Ο πλανήτης μας είναι μοναδικός, Δεν έχουμε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή. Η Γη είναι το μόνο μέρος που μπορεί να μας δώσει ζωή. Πρέπει να κάνουμε κάτι», τόνισε ο Ιταλός αστροναύτης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης