Νεκρός εντοπίστηκε από τους φροντιστές του «Αρκτούρου», ο Γιώργος, η μαύρη αρκούδα που φιλοξενούταν στο καταφύγιο της οργάνωσης.

Ο Γιώργος ήταν ήδη 27 ετών περίπου και είχε επιβαρυμένη κατάσταση υγείας, καθώς στα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν αιχμάλωτη αρκούδα σε τσίρκο και στη συνέχεια υπήρξε αρκούδα χορεύτρια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ζωής των αρκούδων είναι τα 25 έτη.

Παρόλο που δεν ήταν καφέ αρκούδα, αλλά μαύρη αμερικάνικη, είχε προσαρμοστεί πλήρως στο καταφύγιο και ζούσε αρμονικά με τις υπόλοιπες. Ήταν ήσυχος και πολύ καλός φίλος της Τασούλας με την οποία περνούσαν την περίοδο του χειμέριου ύπνου μαζί σε φωλιά που έσκαβε για να χωράει και τους δυο τους.

Ο θάνατος του Γιώργου, όπως ήταν φυσικό, σκόρπισε λύπη σε όλα τα μέλη του «Αρκτούρου». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία του Γιώργου

Ο Γιώργος κατασχέθηκε το 1991 στην Άμφισσα από αρκουδιάρη, ο οποίος τον είχε αγοράσει από τσίρκο. Ζύγιζε 130 κιλά και ήταν η μόνη αρκούδα του Καταφυγίου, που δεν είναι καφέ (Ursus arctos) αλλά μαύρη αμερικάνικη αρκούδα (Ursus americanus). 

Για δύο περίπου χρόνια ο Γιώργος φιλοξενήθηκε στον Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας. Τον Αύγουστο του 1993 μεταφέρθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου. Η υγεία του ήταν γενικά καλή, χρειαζόταν όμως άμεσες εξαγωγές των κυνοδόντων της κάτω γνάθου. 

Ο Γιώργος είχε όμορφη γυαλιστερή γούνα, αντιπροσωπευτική του είδους του, με μουσούδα σε ομαλή ίσια γραμμή. Ήταν ήσυχος, αλλά και πεισματάρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης