Η παράνομη υλοτομία και η “μαφία του ξύλου” στο Πακιστάν έχουν κυριολεκτικά ρημάξει τα δάση της ασιατικής χώρας με ανυπολόγιστες συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, την άγρια ζωή και το Κλίμα.

Όπως αναφέρει το econews, τον Σεπτέμβριο του 2010, ένας αξιωματικός του πακιστανικού στρατού, ο Μοχάμεντ Γιουσούφ Τζαμίλ, φύτεψε μόνος του 20.101 δενδρύλλια σε χρονική περίοδο 18 ωρών και 40 λεπτών. Φύτευε με ρυθμό 18 δέντρων ανά λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως η δράση του Τζαμίλ ενέπνευσε τις Αρχές της επαρχίας Κιμπέρ που ανακοίνωσε σχέδια φύτευσης ενός δισεκατομμυρίου δέντρων ώστε να αναβιώσουν τα πάλαι ποτέ θρυλικά δάση κωνοφόρων της περιοχής.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, Ταλιμπάν και παράνομοι υλοτόμοι έχουν καταστρέψει δάση ελάτων, ερυθρελάτων, κυανών πεύκων κ.ά.

Για αυτό το σκοπό, η τοπική κυβέρνηση θα διαθέσει 150 εκατ. δολάρια σε αυτή τη μνημειώδη επιχείρηση αναδάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλες προσπάθειες φύτευσης δέντρων σε απογυμνωμένες βουνοπλαγιές καταβάλλει η Αιθιοπία, ενώ η γειτονική Ινδία δρομολογεί ένα σχέδιο φύτευσης δύο δισεκατομμυρίων δέντρων στους εθνικούς δρόμους.

Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες πληροφορίες για τη δράση των Πακιστανών, εάν δηλαδή πρόκειται για φύτευση διαφορετικών ποικιλιών ή για μοναδικούς σπόρους δέντρων.

Ίσως αντίστοιχες επιχειρήσεις θα μπορέσει να συνδράμει το drone αναδάσωσης δισεκατομμυρίων σπόρων σε ελάχιστο χρόνο που αναπτύσσουν στη Βρετανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης