Αυστραλία: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος

Αυστραλία: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος
Πολύ πρόσφατα, οι 22 ακαδημίες στην Αυστραλία προέβησαν σε μια Συναινετική Δήλωση για την Κλιματική Αλλαγή έπειτα από τη συνάντηση των επικεφαλής της Κοινοπολιτείας (CHOGM) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι χώρες της Κοινοπολιτείας συναντήθηκαν για να καλέσουν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν περαιτέρω δράση για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Οι υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Ως μία από τις χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, η Αυστραλία έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, όμως ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Επιστημών της Αυστραλίας Ντέιβιντ Ντέι δήλωσε ότι πρόκειται μόνο για ένα πρώτο βήμα.

«Ακόμη και αν πληρούνται όλες οι δεσμεύσεις της χώρας από τη Συμφωνία του Παρισιού, η καλύτερη ερμηνεία των πιο πρόσφατων δεδομένων δείχνει ότι μέχρι το τέλος του αιώνα το παγκόσμιο κλίμα είναι πιθανό να είναι τρεις βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα», δήλωσε ο Ντέι και πρόσθεσε ότι αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού, γεγονός που θα έχει βαθιές επιπτώσεις στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, 14:36