Θρήνος στον Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012, 06:04
Θρήνος στον Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον
«Βαρύ» είναι το κλίμα στον Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον ύστερα από την είδηση ότι ένα νεογέννητο πάντα άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου παρέμενε μαζί με τη μητέρα του.

Το μικρό είχε γεννηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου και στις 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους θαυμαστές ενός είδους του ζωικού βασιλείου που απειλείται με εξαφάνιση. Αυτό ήταν το δεύτερο μωρό που φέρνει στον κόσμο η «Μέι Ξιανγκ», με το πρώτο να γεννιέται το 2005 και να μεταφέρεται στη συνέχεια στην Κίνα το 2010.

Πριν τη δεύτερη γέννηση η μητέρα είχε αποβάλλει πέντε φορές.

«Είναι καταστρεπτικό για όλους μας. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω το πάθος, την ενέργεια, τη σκέψη και τη φροντίδα που χάθηκαν μαζί με αυτό», εξήγησε ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου, Dennis Kelly.

Δείτε το video…


Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια θανάτου του νεογέννητου, με τη «Μέι Ξιανγκ» να εμφανίζει έντονα σημάδια άγχους και ανησυχίας, όπως φαίνεται και από video κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) που κατεγράφη λίγη ώρα μετά την απώλεια του μωρού της.

Δείτε το video...


Διαβάστε επίσης:
Τρυφερές στιγμές μετά τον τοκετό σε Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, 04:43

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012, 06:22