Θετικός στην αξιοποίηση compost από οργανικά απορρίμματα στη γεωργία καθώς και στη δημιουργία συστήματος διαχείρισης συσκευασιών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)Στερεάς Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός η αξιοποίηση compost μπορεί να ενταχθεί σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021 – 2027. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των συσκευασιών κατέστησε σαφές πως η διευθέτησή της αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ και στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των δημάρχων Λαμιέων, Ευθύμιου Καραΐσκου και Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής του φορέα, Χαράλαμπος Τσοκάνης, οι νομικοί σύμβουλοι Λευτέρης Κτιστάκης και Ελισσαίος Μαμής και οι υπεύθυνοι των διευθύνσεων Προγραμματισμού Έργων και Μελετών, Κυριακή Μιχελάκου και Λειτουργίας Έργων, Ηλίας Γεωργίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης