Το καβγαδάκι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αλκυόνες που κατάφερε να «αιχμαλωτίσει» ο Κύριλλος Σαμαράς με τον φακό του του έδωσε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας «Wild Seasons Photo Competition».

Ο Κύριλλος Σαμαράς περίμενε περισσότερες από τέσσερις ώρες μέχρι να καταφέρει να τραβήξει το «κλικ» που του έδωσε το βραβείο. «Αγαπώ πολύ τη φύση και ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη φωτογραφία άγριας ζωής. Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία βρήκα ένα σημείο στα περίχωρα της Καστοριάς, κοντά στη λίμνη, όπου εντόπισα ότι πετούσαν αλκυόνες και “κατασκήνωσα” επί ώρες μέχρι να κάνω τη λήψη αρχές Σεπτεμβρίου» εξηγεί επισημαίνοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η έρευνα σε έναν βιότοπο προκειμένου ο φωτογράφος να κατανοήσει τις συνήθειες ειδών της άγριας ζωής για να καταφέρει να τα απαθανατίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ειδικά για τα πουλιά, υπάρχουν είδη που είναι στόχοι κυνηγών, όπως οι πάπιες, που είναι εξαιρετικά φοβισμένες και, μόλις σηκώνεις τον φακό, τον εκλαμβάνουν ως απειλή, σαν να σηκώνεις το όπλο, και εξαφανίζονται. Για τις δε αρκούδες που έχει τύχει να φωτογραφίσω στην Καστοριά, πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί μπορεί να σε καταλάβουν από μακριά και γι΄ αυτό πρέπει να έχεις πάντα κόντρα τον αέρα για να μη σε μυρίσουν» συμπληρώνει.

Ο διαγωνισμός «Wild Seasons Photo Competition» είναι ο μοναδικός τακτικός διαγωνισμός φωτογραφίας άγριας ζωής στην Ελλάδα και διενεργείται τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα βραβεία της κατηγορίας «Πουλιά» είναι προσφορά της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης