Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση της Θεσσαλονίκης και τη μοναδική σχέση της πόλης με το λιμάνι, στο πλαίσιο δύο δράσεων που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την πολιτιστική ομάδα «dot2dot».

Πώς δημιουργήθηκε ο Θερμαϊκός κόλπος; Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι ο βυθός του θα μπορούσε να είναι μια αποκάλυψη για την ίδια την ιστορία της πόλης; Αυτά και άλλα ερωτήματα για τη Θεσσαλονίκη θα απαντηθούν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Θεσσαλονίκη, παραθαλάσσια πόλη: μια γοργόνα αφηγείται», για παιδιά του Δημοτικού, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, πραγματοποιείται η θεματική διαδρομή «Στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου: ιστορίες μιας γοργόνας από στεριά και θάλασσα». Μέσα από μια «διαφορετική» βόλτα και ματιά στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και στο… νερό, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν καλά κρυμμένα μυστικά και άγνωστες όψεις του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου που κρύβονται στη θάλασσα του Θερμαϊκού.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310385662.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης