Εκτός ότι το ουρλιαχτό των λύκων αποτελεί έναν τρόπο επαφής μεταξύ τους, ερευνητές του πανεπιστημίου της Ελβετίας και της Αυστρίας θεωρούν ότι το επίμονο ουρλιαχτό απευθύνεται σε συγκεκριμένα μέλη της αγέλης.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και η κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Βιέννης, έχουν αποδείξει πως όταν οι κυνηγοί αντιληφθούν την απουσία του ανώτερου στην ιεραρχία του κοπαδιού τότε ουρλιάζουν ασταμάτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Κέντρο Επιστήμης των Λύκων, στην Αυστρία, μελέτησαν δύο αγέλες από 9 λύκους και κάθε φορά που απομάκρυναν τον κυρίαρχο, το ουρλιαχτό των ζώων που έμεναν πίσω ήταν πιο δυνατό.

Όπως αναφέρουν στο Current Biology ο «βαθμός του ουρλιαχτού» σχετίζεται με τον «ποιοτικό χρόνο» που είχαν περάσει μαζί το ζώο που ούρλιαζε με αυτό που απουσίαζε.

Στο παρελθόν είχε αναφέρει ο Φριντερίκε Ράνγκε, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο NBC News: «Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια συναισθηματική αντίδραση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι λύκοι φαίνεται πως ουρλιάζουν πιο δυνατά όταν απομακρύνονται τα πιο υψηλόβαθμα μέλη, γιατί αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή της αγέλης», είχε αναφέρει στο BBC ο Σάιμον Τάουνσεντ από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. «Όταν απομακρύνονται, είναι λογικό οι υπόλοιποι λύκοι να προσπαθούν να ανακτήσουν την επαφή. Το ίδιο ισχύει για τις φιλίες».

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τα ουρλιαχτά των λύκων όπως κατέγραψε μια παρέα που έκανε tour στο «Wolf Haven International» που βρίσκεται στο Tenino της Ουάσινγκτον.

 

Πηγή: coremag.gr

Σχετικά άρθρα:

Έρευνα: Οι λύκοι πιο ανεκτικά και ευγενή ζώα από τους σκύλους

Οι λύκοι έχουν περισσότερες από 2.000 διαφορετικές «διαλέκτους»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης