Δεν θα πιστέψετε πόσα χρήματα αξίζουν οι σπάνιοι και πολύτιμοι λίθοι!

Στην 10η θέση βρίσκεται το «The Heart of Eternity» (Η Καρδιά της Αιωνιότητας), αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι από τα πιο σπάνια και ανήκει στην κατηγορία των πιο διάσημων διαμαντιών στον κόσμο. Το «Heart of Eternity» ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Premier Diamond στη Νότια Αφρική.

Τα μπλε διαμάντια είναι εξαιρετικά σπάνια με, κατά μέσο όρο, μόνο ένα να εντοπίζεται κάθε χρόνο. Όταν βρέθηκε η ακατέργαστη πέτρα των 777 καρατίων, πριν αρχίσουν να την κόβουν, ήθελαν να βρουν την πιο ωραία ιδέα σχεδίου. Το αποτέλεσμα ήταν το «The Millenium Blue Diamonds» – μια σειρά από σχήματα καρδιάς 27.64 καρατίων.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις, όπως στην έκθεση Millennium του Λονδίνου το 2000, στο μουσείο Smithsonian.  Αναφέρεται ότι αγοράστηκε το 2012 από τον πυγμάχο Floyd Mayweather για να το δώσει στην αρραβωνιαστικιά του, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ οι λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή πώλησης. Η τιμή των 16 εκατομμυρίων δολαρίων είναι μια εκτίμηση που βασίζεται στο μέγεθος και το χρώμα του, αλλά το τελικό κομμάτι θα μπορούσε να αξίζει πολύ περισσότερα, αν σκεφτείτε ότι είναι σπάνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 9η θέση: Το κόκκινο διαμάντι Moussaieff, αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το κόκκινο διαμάντι Moussaieff είναι τριγωνικής κοπής. Είναι επίσης το μεγαλύτερο φανταχτερό κόκκινο διαμάντι στον κόσμο που έχει καταγραφεί.

Στην 1η θέση βρίσκεται το Koh-i-Noor: σημαίνει «Το βουνό του φωτός» στην περσική γλώσσα. Το άχρωμο διαμάντι των 105 καρατίων αξίζει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το όνομα δόθηκε σε διαμάντι βάρους 186 καρατίων που βρέθηκε στην Ινδία και είναι το παλαιότερο από τα διάσημα διαμάντια. Ανήκε σε Ινδούς μαχαραγιάδες και συγκεκριμένα στον Shah Jahan, ο οποίος έγινε γνωστός για την κατασκευή του Taj Mahal.

Μετά τον θάνατο και του τελευταίου μαχαραγιά, το διαμάντι κατέληξε στα χέρια της Βασίλισσας της Αγγλίας. Η παράδοση λέει πως μία κατάρα συνοδεύει το συγκεκριμένο διαμάντι, καθώς όλοι οι άνδρες ηγέτες που το είχαν στη διάθεσή τους, ή έχασαν τον θρόνο τους ή αντιμετώπισαν άλλα δεινά στη ζωή τους. Μόνο όταν μία γυναίκα το φοράει δεν είναι ενεργή η κατάρα του. Σήμερα το συγκεκριμένο διαμάντι βρίσκεται στο Στέμμα της Βασίλισσας Ελισάβετ β’.

Δείτε στο βίντεο τη λίστα με τα πιο ακριβά διαμάντια στον κόσμο!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης