Ένα βίντεο που εντυπωσιάζει δημοσίευσε η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, στο οποίο ένας πεπειραμένος πιλότος πραγματοποεί με το μαχητικό του αεροσκάφος έκτακτη προσγείωση πάνω σε ένα… σκαμπό! Οι ικανότητες του Αμερικανού στρατιωτικού ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ειδικότερα, ο Σμηναγός Γουίλιαμ Μαχόνεϊ, πιλότος ενός μαχητικού τύπου AV-8B Harrier, απογειώθηκε από το αεροπλανοφόρο USS Bataan στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης όταν ευθύς αμέσως όλοι κατάλαβαν ότι το αεροσκάφος είχε πρόβλημα. Για την ακρίβεια είχε καταρρεύσει το σύστημα αναδίπλωσης του εμπρόσθιου τροχού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίδραση όλων ήταν άμεση. Ο μεν έμπειρος πιλότος απομακρύνθηκε από το πλοίο για να «κάψει» καύσιμα και παράλληλα να δώσει το χρόνο στους τεχνικούς του πλοίου να εγκαταστήσουν στο κατάστρωμα ένα είδος γιγάντιου… «σκαμπό», μια ιδιοκατασκευή που θεωρητικά θα χρησίμευε ως στήριγμα για το ρύγχος του αεροπλάνου. Αρκεί φυσικά ο πιλότος να κατάφερνε να ευθυγραμμίσει το σκάφος του πάνω στο… σκαμπό, κάτι που τελικώς πέτυχε, χωρίς μάλιστα να το βλέπει καν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης