Όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε όχημα στην ηπειρωτική Ελλάδα, τυχαίνει πολύ συχνά να σταματήσουν σε κάποιο επαρχιακό δρόμο προκειμένου να δώσουν προτεραιότητα για να περάσουν απέναντι,  κοπάδια από αγελάδες, κατσίκες και πρόβατα.

Ωστόσο αυτό που συνέβη στη Σύρο, δεν είναι κάτι που μπορούμε να δούμε συχνά, ενδεχομένως να μην το συναντήσουμε και ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή Λαζαρέτα του νησιού, εκτός από του πεζούς, προτεραιότητα στον δρόμο έχουν και οι πάπιες, με τους οδηγούς να σταματούν αρκετά συχνά, προκειμένου να διασχίσουν τα συμπαθή πτηνά τον δρόμο.

 

Ο ερασιτεχνικός φακός έπιασε μερικές πάπιες να βγαίνουν στο οδόστρωμα σε αναζήτηση τροφής, καθυστερώντας αρκετά την κίνηση των οχημάτων και  προκαλώντας, άθελα τους, μποτιλιάρισμα. Οι οδηγοί βέβαια έδωσαν προτεραιότητα στους ”φτερωτούς πεζούς”, κάτι που είναι σύνηθες φαινόμενο στο νησί, αφού έχουν μάθει να σέβονται ούτως ή άλλως τους πεζούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι οδηγοί περίμεναν με μεγάλη υπομονή μέχρι οι πάπιες διασχίσουν τον δρόμο, αποφεύγοντας τα κορναρίσματα για να μην τις τρομάξουν.

Πηγή: Cyclades24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης