Ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχουν γυριστεί κοντά σε ηφαίστειο. Πρωταγωνιστές ο Έλληνας εξερευνητής Γιώργος Κουρούνης και ο συνεργάτης Sam Cossman οι οποίοι ταξίδεψαν στη Δημοκρατία του Βανουάτου στον Νότιο Ειρηνικό, ένα αρχιπέλαγος γεμάτο ενεργά ηφαίστεια και επισκέφτηκαν μια από τις πιο επικίνδυνες ζώνες.

Έχοντας ως καθοδηγητές τους ειδικούς για τα ηφαίστεια Geoff Mackley και Brad Ambrose, οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στο νησί Ambrym και στον κρατήρα Marum , ένα άκρως επικίνδυνο ηφαίστειο ηλικίας 2.000 χρόνων που παραμένει ακόμα ενεργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξερευνητές είχαν τοποθετήσει GoPro κάμερες στα κράνη τους. Δεν είναι τόσο κοντά στο ηφαίστειο, όσο η κάμερα τους κάνει να φαίνονται, αλλά είναι ο φόβος που προξενούν οι εικόνες του βίντεο για τη ροή της λάβας είναι απόλυτα δικαιολογήμενος. Ακόμα και στην απόσταση που στέκονται οι ριψοκίνδυνοι εξερευνητές, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος,

Ήταν ένα «παράθυρο στην κόλαση» δήλωσε ο Γιώργος στην εφημερίδα Huffington Post και συμπλήρωσε: «Κατεβαίνοντας κοντά στον κρατήρα του Marum υλοποίησα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου. Ήταν το λιγότερο συναρπαστικό».

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Η Πύλη της Κολάσεως
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014, 16:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης